De computer zal de school ooit overbodig maken

In 1996, toen ik 15 jaar was schreef ik samen met een klasgenoot het opstel: “De computer zal de school ooit overbodig maken”. Ik schatte toen in dat dat ongeveer over 25 jaar ging gebeuren. We zijn nu zestien jaar verder en mijn voorspelling is nu des te interessanter.

Alhoewel ik allerlei veronderstellingen deed en grappige situaties schets, “Het wordt allemaal een stuk saaier.”, is de insteek van het opstel zo slecht nog niet. Vergelijk 1996 met nu en kijk eens wat een verschil er al is met de situatie van toen. Dat scholen of onderwijsinstellingen geheel verdwijnen denk ik niet, maar hun rol wordt door de technologische ontwikkelingen wel heel anders. Over negen jaar moet ik nog maar eens naar dit artikel kijken.

Comments

Leave a comment

name*

email* (not published)

website