Jandino Asporaat

Datum: 13-4-2007

Hij was achtergrondzanger bij Mariah Carey en Julio Iglesias, acteert, won in 2005 de persoonlijkheidsprijs van Cameretten en toert nu door het land met zijn programma Antilliaanse Pot. Bovendien is Jandino Asporaat (26) één van de nieuwe Lama’s.

Jandino Asporaat

Is cabaret voor jou de heilige graal of blijf je veel verschillende dingen doen?
“Ik ben zonder theateropleiding begonnen. In zo’n opleiding leer je normaal gesproken wat je kracht is; ik leerde dat door zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. Cabaret vind ik fantastisch en televisie maken ook, maar wat ik ook doe, het moet iets zijn waardoor ik als artiest groei.”

Blijf je voorlopig wel bij de Lama’s?
“In cabaret kan ik erg veel kwijt en nadat ik bij Cameretten een prijs had gewonnen, hebben BNN en de Lama’s aangegeven dat ze interesse hadden.

Ik was het groentje en zij de mannen met ervaring, dat was duidelijk. Maar ik heb me wel rot gelachen. Ik werd door Tijl Beckand afgezeken: ‘Misschien moet je de dvd van de Lama’s een keer bekijken’. Erg grappig voor het publiek natuurlijk en ik kan er zelf ook hard om lachen. Ik ben nu steeds bij de opnames aanwezig om te kijken en vanaf eind april ben ik ook zelf te zien. Dan zien we wel of het goed werkt en of ik volgend seizoen terugkom.”

Is meedoen met de Lama’s moeilijker dan het spelen van je eigen programma?
“Bij de Lama’s is de chemie onderling het belangrijkst, maar persoonlijk vind ik het toch leuker om tegenover publiek te staan. Die interactie maakt dat het werkt. Als je het later op televisie ziet, is het vaak toch minder leuk dan in het echt. Vroeger was ik ongeremder, dat is mijn valkuil; bij de Lama’s moet je niet nadenken en gewoon je mond opengooien. In mijn eigen show werkt het heel anders; een publiek twee uur lang in je eentje vermaken is een hele opgave. Het helpt wel dat ik nu een Lama ben, want daardoor komen er nu mensen speciaal naar mijn show kijken. Laatst zaten er twee giechelende meisjes in mijn publiek, die me alleen maar grappig vonden omdat ik een Lama ben.”

Hoe ga je op het podium om met je Antilliaanse achtergrond?
“Ik ben geboren op Curaçao en mijn show heet Antilliaanse Pot. Ik heb geen behoefte om mijn complete levensverhaal te presenteren, maar ik zal mijn afkomst nooit ontkennen, die rugzak heb ik nu eenmaal. Deze zomer ga ik twee keer op Curaçao spelen en genieten van het strand daar.”

Leave a comment