Juliette Lewis

Datum: 29-5-2007
Toelichting: 5 minuten gesprek op Pinkpop 2007

Juliette Lewis

Wanneer Juliette Lewis, zangeres van Juliette and the Licks, de kleedkamer binnenkomt, is haar optreden net afgelopen. De make-up is uitgelopen, de verentooi is van haar hoofd en Juliette is doodop van een jetlag en het optreden.

“De hele band is moe van de vlucht hierheen. Ook hebben we een tijd niet meer voor zo’n groot publiek gespeeld, dus dat vergt een hoop van ons. Dan moeten we ook 110% geven. Het publiek geeft dat dan ook terug. In Nederland zijn ze erg open. Onze show in Paradiso is nog steeds één van de beste ooit. Maar of het nu ons eigen optreden is of voor een festival: ik schrijf er een nieuwe set voor zodat alles tot in de puntjes klopt. De artistieke ideeën die ik heb wil ik graag goed beheren. Ooit zal ik zelfs wel weer in een film spelen; als ik mijn creativiteit maar kwijt kan.”

Het nieuwe album Four Floor is net uit en bevat drumpartijen van Dave Grohl. “Hopelijk kan hij ooit met ons spelen. Dat zou zo gaaf zijn. Hij zit nu in de studio voor een nieuw te gek Foo Fighters-album, maar op het V2 festival zijn we wel allebei aanwezig. Misschien… Nee, ik mag geen geruchten verspreiden zolang het niet waar is, maar het is wel mijn fantasie.”

Juliette is als indiaan verkleed omdat dit voor haar de warrior vertegenwoordigt. De eenzame strijder die gebied verovert. Op Pinkpop heeft ze zeker een nieuw publiek veroverd. Met haar absurde bewegingen en felle schreeuwstem weet ze haar rocknummers tot ver achter in het veld te verspreiden.

Juliette and the Licks
Zaterdag 26 mei, 17:00
Mainstage

Leave a comment