Kaiser Chiefs

Datum: 21-8-2007

De Kaiser Chiefs sloten de zaterdagavond af, maar eigenlijk hadden ze makkelijk op zondagavond als headliner kunnen staan. De hele Alpha-tent schreeuwde Ruby terwijl de Britten voor één van de hoogtepunten van Lowlands 2007 zorgden. We spraken voor het optreden met gitarist Andrew ‘Whitey’ White.

Kaiser Chiefs

Je zou de ‘stille’ zijn van alle bandleden. Waarom heb ik het interview met jou?
“Misschien ben ik inderdaad wel de rustigste van ons vijven. Maar we hebben zo allemaal onze eigen persoonlijkheden en doen interviews op onze eigen manier. Ik zal in ieder geval mijn best doen.”

Twee jaar geleden stonden jullie ook op Lowlands. Goed gevoel om terug te zijn?
“We hadden het erover in de bus, maar konden het niet meer herinneren. Maar toen we het hek binnen reden, wisten we het weer. Het is handig om te weten waar het toilet is en hoe je backstage kan komen. We zijn dit jaar ook langs geweest in Paradiso, wat twee geweldige optredens waren. Straks zijn we er weer in oktober in de Heineken Music Hall.”

Nederland is dus wel goed voor jullie.
“De fans zijn er aan toe, dus dat voelt zeker goed. Omdat we hier succesvol zijn, kent het publiek onze nummers goed. In Frankrijk zijn ze bijvoorbeeld wat meer gereserveerd, terwijl hier iedereen wat losser is. Bovendien staan er altijd een hoop Britten tussen het Nederlandse publiek, die ons speciaal komen opzoeken.”

Ging je vroeger zelf naar muziekfestivals?
“Zeker weten. Alleen in Engeland dan, maar het is wel raar om nu zelf op het podium te staan. Het mooiste is dat we nu gratis kunnen, want festivaltickets zijn altijd erg duur.”

Waarom sluiten jullie niet morgenavond af?
“Morgen spelen we in Duitsland. Wie sluit Lowlands af? Tool? Oh, dat laat ik aan hun over. Daar kunnen we niet mee concurreren. Het is wel echt andere muziek natuurlijk. De line-up is sowieso erg sterk hier. Ik had graag The View willen zien. Wel heb ik Games in concert gezien, wat verbazingwekkend mooi was.”

Whitey staat bekend als fervent BMX-er. Spring je straks weer op je BMX-fiets?
“Ja, hij staat hier achter. Het is niet meer helemaal mijn hobby, omdat ik weinig tijd heb. Maar ik rij er nog steeds graag op.”

Leave a comment