Katie Melua

Datum: 3-12-2007

Katie fan van horror

Katie Melua

Op je 23ste een wereldster zijn, dat is voor Katie Melua de normaalste zaak van de wereld. Met haar nieuwste album Pictures bestormt de Georgische alle charts en een wereldtour voor 2008 staat voor de deur.

Je derde album heet Pictures. Is film zo belangrijk voor je?
“Ik een echte fan van horrorfilms. Samen met mijn producer Mike Batt heb ik bedacht om een conceptalbum te maken: een nepsoundtrack voor een Tarantino-film. Halverwege hebben we het concept laten vallen, omdat niet allle nummers hier goed in pasten. Hierdoor zitten er nog wel een hoop nummers op het album die met films te maken hebben.”

Uiteindelijk heb je er wel een minirol in een faketrailer voor Tarantino’s Grindhouse aan over gehouden. Niet slecht!
“Haha. Het heeft eigenlijk niks met elkaar te maken. Ik heb Tarantino ook nooit ontmoet, want de trailer is gemaakt door de Engelse regisseur Edgar Wright. Je ziet me een paar seconden. Knipper met je ogen en ik ben alweer weg.”

Het begin van je filmcarrière is begonnen.
“Daar heb ik geen plannen voor. Over acteren wordt vaak te gemakkelijk gedacht en muziek is nou eenmaal mijn bezigheid. Het is me wel gevraagd, maar meestal weiger ik het.”

Om terug te komen op het album: het is wel typisch Katie Melua.
“Omdat het het derde album is, wilde ik wel wat anders. Meer experimenteren met reggae en rock bijvoorbeeld. Uiteindelijk ben ik het nog steeds, dus het is misschien niet compleet anders dan de andere albums. Dat komt omdat hetzelfde team erachter zit, Mike en ik.”

Pictures

Je hebt aangegeven dat dit het laatste album is met Mike. Wil je muzikaal iets anders gaan doen?
“Hij blijft gewoon mijn manager, maar zal niet meer mijn producer zijn. Na drie gezamenlijke albums wil ik muzikaal niet meer volledig van hem afhankelijk zijn. Ik wil laten zien dat ik ook zelf kan schrijven om daarmee mijn identiteit als artiest te definiëren.”

Bijna al je nummers gaan over de liefde. Is het autobiografisch?
“Sommige nummers gaan over persoonlijke ervaringen, maar er zitten ook veel verhalen in die ik van anderen hoor. Een deel van de nummers is niet door mij geschreven. Wat mij in muziek aantrekt zijn de emoties en de kracht ervan. Ik zing graag over de liefde, omdat het zo’n sterke emotie is.”

En hoe staat het met je eigen liefdesleven?
“Goed! Ik heb geen vriendje op dit moment. Ooit heb ik in een interview over mijn toenmalig vriendje gepraat en dat was geen fijne ervaring.”

Je hebt afgelopen week de eerste steen omgegooid bij Domino Day. Zulke promotie heb jij toch helemaal niet nodig?
“Promotie hoort er nou eenmaal bij. Om een fantastische baan te hebben, moet je soms een saaie weg afleggen. Een hele dag over jezelf praten in interviews wordt ook saai. Je kunt niet altijd alles hebben zoals je wilt. Domino Day is een beetje wacky, waardoor het eigenlijk wel weer cool is. Je moet jezelf ook niet te serieus nemen.”

Volgend jaar gaat Katie Melua op wereldtour. Ze zal daarbij ook Nederland aandoen. Hou haar site in de gaten: www.katiemelua.com

Leave a comment