Waarom ik naar college ga

Gaming Revolution

Ik werk op de communicatieafdeling van een universiteit. Dat betekent dat je bij de ‘ondersteunende diensten’ hoort en niet bij de primaire processen van onderwijs en onderzoek. Toch ga ik vanmiddag naar een hoorcollege toe.

Ondersteunend personeel moet ervoor zorgen binnen de universiteit alles zo goed mogelijk verloopt. Baliemedewerkers beantwoorden vragen voor studenten, studentpsychologen helpen bij problemen, communicatiemedewerkers zorgen onder andere voor werving van nieuwe studenten, de portier zorgt voor het gebouw en de restaurantmedewerkers voor het eten. Al deze mensen lopen rond op de campus, maar zien vaak nooit de binnenkant van een collegezaal.

Het is belangrijk om af en toe aanwezig te zijn bij een hoorcollege. In het Engels hebben ze hier mooie termen voor als walk the talk, preach what you teach en eat your own dog food. Ik vind het belangrijk omdat:

  • Je begrijpt wat jouw organisatie doet. Het inzicht dat je je realiseert waarom jouw functie belangrijk is in een groter geheel, is heel belangrijk.
  • Een indruk krijgen van wetenschap, onderzoek en academisch denken. Je hoeft niet alles te begrijpen, maar je hoeft ook niet alles te negeren.
  • Je krijgt de kans om andere mensen te spreken dan je eigen collega’s. Met 18.000 studenten en 10.000 medewerkers zijn er zoveel mooie gesprekken mogelijk.
  • Je hebt de kans om te horen hoe studenten denken over jouw eigen werk. Vraag eens wat ze vinden over jouw website, jouw brochure, jouw eten of jouw dienstverlening.
  • Je hebt de kans om naar een college te gaan over een onderwerp dat jijzelf interessant vindt.

Daarom stel ik voor dat alle medewerkers van ondersteunende diensten verplicht één keer per jaar een college bezoeken. Het college mogen ze zelf kiezen en ik denk dat dat ene moment zeer waardevol is voor zowel de universiteit, de studenten en de medewerker zelf.

Waar ik heen ga? Als gamer heb ik dit college gekozen: Brad Bushman: Blood, Gore, and Video Games: Effects of Violent Content on Players.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website